DEÜ SOLARİS GÜNEŞ ARABALARI ÖDÜL ALDI

Yayınlanma Tarihi: 22-09-2017

DEÜ Solaris ekibinin tamamını yerli tasarımla geliştirdiği “Demobil 09” aracı, TÜBİTAK tarafından düzenlenen “Alternatif Enerjili Araç Yarışlarında Yerli Ürün Teşvik Ödülünü kazandı Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Gören:”Bir sonraki hedef olarak hem yarışmalara devam edip hem günlük kullanılabilecek araç tasarımına geçmek” Üniversiteli gençler alternatif enerjili araçlarını yarıştırmak için 21-27 Ağustos 2017 tarihlerinde  “Efficiency Challenge Electric Vehicle” etkinliğinde buluşuyor. Yarışlar, öğrencileri şehir konseptinde en verimli batarya ya da hidrojen enerjili araç üretme konusunda teşvik ediyor, onlara mühendislik yeteneklerini gösterebilecekleri bir ortam sunuyor.

Başvurusu onaylanan tüm katılımcılara finansal desteğin verileceği yarışlarla ilgili ayrıntılı bilgi ve başvuru şartları için <http://challenge.tubitak.gov.tr/anasayfa.html> challenge.tubitak.gov.tr adresini ziyaret ediniz.