Tarihçe


Mühendislik Fakültesi 1969 yılında Ege Üniversitesi’ne bağlı olarak Mühendislik Bilimleri Fakültesi adıyla eğitime başlamıştır. 1982 yılında İnşaat, Makina, Yer Bilimleri Fakülteleri kaldırılarak bu Fakültelere bağlı Bölümlerle Güzel Sanatlar Fakültesi’nin bazı bölümleri tek fakülte altında birleştirilip Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi adıyla, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde İnşaat Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Maden Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği, Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama Bölümlerinden oluşmak üzere eğitim vermeye devam etmiştir. 1992 yılında Mimarlık ile Şehir ve Bölge Planlama Bölümlerinin ayrılıp, yeni kurulan Mimarlık Fakültesi’ne bağlanması sonucu Mühendislik Fakültesi adını almıştır.

Fakülte bünyesinde Bilgisayar Mühendisliği Bölümünün 1994, Tekstil Mühendisliği Bölümünün 1997, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümünün 1997, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümünün 2021 yılında kurulmasıyla toplam 12 bölümden oluşan bugünkü yapısına ulaşmıştır. Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümünün 2025-2026 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini alarak akademik faaliyetlerine başlaması planlanmaktadır. Fakültemiz Bölümlerinin Lisans Eğitim Programları Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından akredite edilmiş olup MÜDEK Akreditasyonu kapsamında EUR-ACE Etiketi bulunmaktadır.

Mühendislik Fakültesi, teknolojinin ve bilimin hızla ilerlediği günümüzde, eğitim, araştırma ve inovasyon alanlarında öncü bir Fakülte olup, amacımız, dünya çapında tanınan, etik değerlere sahip, donanımlı mühendisler yetiştirmektir. Öğrencilerimizin akademik ve kişisel gelişimlerini en üst düzeye çıkarabilmeleri için 12 Bölümümüzde -Bilgisayar, Çevre, Elektrik-Elektronik, Endüstri, Havacılık ve Uzay, İnşaat, Jeofizik, Jeoloji, Maden, Makina, Metalurji-Malzeme, Tekstil- modern laboratuvarlarımız, ileri teknolojiye sahip altyapımız ve alanında uzman akademik kadromuzla her türlü desteği sağlamaktayız. Mühendislik Fakültesi ülke öncelikli araştırma konuları kapsamında araştırma projeleri yürütmekte, Üniversite-Sanayi iş birlikleri gerçekleştirmekte, Ulusal ve Uluslararası alanda çalışmalarını sürdürmektedir.

Güncelleme: 13.02.2025