Dekan Mesajı


Sevgili Öğrencilerimiz, Akademik ve İdari Personelimiz ve Değerli Ziyaretçiler,

Mühendislik Fakültemize hoş geldiniz!

Mühendislik Fakültesi, antik çağlardan bu yana uygarlıkların dünyaya açılan kapısı konumunu üstlenmiş, doğal zenginlikleriyle stratejik değerini günümüze kadar koruyan 8500 yıllık geçmişe sahip İzmir kentinde, Ege Bölgesi’nin ilk Mühendislik Fakültesi olarak kurulmuş; önemli bir eğitim ve araştırma altyapısının burada serpilmesine, köklenmesine olanak sağlamıştır. Bu değerli tarihsel birikime, kentin önde gelen üniversitelerinden biri olarak Araştırma Üniversitemizin zaman içinde gelişen uluslararası araştırma öncelikleri ve ülke önceliklerini dikkate alarak, ulusal ve küresel araştırmalarda pek çok projeye katkı vermektedir.

Mühendislik Fakültesi, teknolojinin ve bilimin hızla ilerlediği günümüzde, eğitim, araştırma ve inovasyon alanlarında öncü olmayı hedeflemektedir. Amacımız, dünya çapında tanınan, etik değerlere sahip, donanımlı mühendisler yetiştirmektir. Öğrencilerimizin akademik ve kişisel gelişimlerini en üst düzeye çıkarabilmeleri için 12 Bölümümüzde -Bilgisayar, Çevre, Elektrik-Elektronik, Endüstri, Havacılık ve Uzay, İnşaat, Jeofizik, Jeoloji, Maden, Makina, Metalurji-Malzeme, Tekstil- modern laboratuvarlarımız, ileri teknolojiye sahip altyapımız ve alanında uzman akademik kadromuzla her türlü desteği sağlamaktayız. Öğrencilerimizin sadece mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmekle kalmayıp, aynı zamanda eleştirel düşünme, problem çözme ve takım çalışması gibi yetkinliklerini de artırmalarını hedefliyoruz. Ülkemiz ve uluslararası öncelik stratejileri ile ilintili olarak Mühendislik Fakültesi, su kaynaklarından, iklim değişikliğine, yenilenebilir enerjiden havacılık ve uzay araştırmalarına, makina imalat teknolojilerinden yakıt pillerine, temiz üretim teknolojilerinden nanoteknoloji uygulamalarına kadar birçok alanda sürdürülebilir kalkınma önceliklerini belirlemiştir. Bu eksenlerde gelişme sağlayabilmek için kararlılıkla ve güncellikten kopmadan öncü araştırma kapasitelerinin oluşturulması ve geliştirilmesi için mükemmellik amaçlayan Fakültemiz, alanında uzmanlaşmış Mühendisler yetiştirerek, kamu ve özel sektörde Ar-Ge çalışmalarına katkı sağlamaktadır. Mühendislik Bölümlerimizde eğitim öğretim bilgilerini geliştirmek isteyen parlak öğrencilerin yanısıra ve özellikle iş birliği yapılan yurtdışındaki üniversitelerde bulunan öğrenciler için de mevcut altyapısıyla bir çekim merkezi konumundadır. Avrupa’da yürüttüğü/başlattığı uluslararası değişim ve araştırma-eğitim programlarına ilave olarak global ölçekte diğer araştırma kurum ve kuruluşlarıyla mevcut alt yapısını eşleştirerek, bölgesel ağını güçlendirerek İzmir’de uluslararası bir eğitim merkezi olma hedefindedir. Mühendislik programlarımız MÜDEK gibi akreditasyon kurumları tarafından akredite edilmiştir.

Araştırma ve geliştirme faaliyetlerimizle, sanayi ile işbirliği yaparak topluma katkıda bulunmayı ve ülkemizin teknolojik dönüşümüne öncülük etmeyi amaçlıyoruz. Fakültemizin araştırma yoluyla eğitim felsefesine uygun olarak hazırlanan programlarımız, araştırma ağlarımız ve alt yapımız, sadece öğrencilerimiz için değil tüm araştırmacılar için de bir çekim merkezidir. Fakültemiz tüm Bölümlerinde gerçekleştirdiği araştırmalarıyla, öncü bir aktör olarak, ulusal ve küresel paydaşlar nezdinde görünürlüğünü arttırarak, tamamlayıcı stratejik işbirliklerini geliştirme, araştırmalara liderlik etme bakımından ülkemizin önemli araştırma kurumlarındandır. Bu kapsamda, ulusal ve uluslararası projeler, konferanslar ve seminerlerle bilgi ve deneyim paylaşımını sürdürmektedir. Fakülte olarak genç mühendis adaylarımıza ilham vererek onları geleceğin liderleri olarak yetiştirmeyi hedeflerken, akademik ve sosyal yaşamda aktif rol almaya hazırlıyoruz. Ülkemizin ve tüm insanlığın refahı için öğrencileri, mezunları ve tüm akademik ve idari kadrosuyla yarınları planlayan Mühendislik Fakültemizin bir paydaşı olarak sizleri de davet ediyoruz.

Başarılarla dolu akademik çalışmalar diliyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Prof.Dr. Azize AYOL

Dekan Vekili