İşitme Engelli Öğrencilerin Yabancı Dil Dersi Muafiyet Talebi Duyurusu

Yayınlanma Tarihi: 06-01-2022

Fakültemizin Değerli Öğrencileri,

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 12.08.2021 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında alınan, temel ve ortaöğretimde yabancı dil dersinden muaf olup öğretim dili Türkçe olan yükseköğretim programlarında kayıtlı “işitme engelli” öğrencilerin talep etmeleri halinde yabancı dil dersi yerine, üniversitelerinin ilgili kurullarının belirleyeceği eşdeğer kredide bir dersin verilmesine ilişkin karar aşağıdaki gibidir:

30.12.2021 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında yeniden değerlendirilmiş olup söz konusu kararın temel ve ortaöğretimde yabancı dil dersinden muaf olup öğretim dili Türkçe olan yükseköğretim programlarında kayıtlı engelli öğrencilerin, talep etmeleri halinde yabancı dil dersi yerine, üniversitelerinin ilgili kurullarının belirleyeceği eşdeğer kredide bir dersin verilmesi şeklinde değiştirilmesi uygun görülmüştür.

Bu kapsamda yukarıda belirtilen açıklama doğrultusunda işitme engelli öğrencilerimizin Dekanlık Öğrenci İşleri Şefliğine dilekçe ile başvuru yapmaları gerekmektedir.

Önemle duyurulur.

Prof.Dr. Turgay ONARGAN