MAK-1021 Atölye Eğitimi Dersi Uygulaması Hk.

Yayınlanma Tarihi: 23-09-2021

2020-2021 EĞİTİM DÖNEMİ

MAK-1021 ATÖLYE EĞİTİMİ DERSİ  UYGULAMASI

1. Her sene Makina Mühendisliği Bölümü sorumluluğunda yürütülmekte olan MAK 1021 Atölye Eğitimi dersi Makina Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği Bölüm öğrencilerinin müşterek katılımı ile bahar yarıyılı dönemini takiben yaz aylarında yapılmaktadır. Ancak bu öğretim yılı için Covid-19 pandemi koşulları altında bu dersin geçen yaz aylarında yüz yüze yapılması mümkün olmamıştır. Bu ders öğrencilerin meslek hayatlarının devamında karşılaşacakları üretim süreçlerine ilişkin imalat yöntemlerinin, imalat teknolojilerinin ve iş güvenliği risklerinin öğrenilmesini amaçlayan uygulamalı bir eğitim içeriğine sahiptir.
  2. Covid-19 pandemisinin farklı varyantlar geliştirerek etkisinin devam etmesi bu dersin yüz yüze dönem içinde kesintisiz yapılmasını zora sokmaktadır. Atölye eğitimin kişisel ya da toplu olarak kesintiye uğraması halinde hem eğitim içeriğinin aktarılmasında hem de öğrencilerden eğitim materyalleri için toplanacak katkı payları nedeni ile mağduriyetler oluşabileceği öngörülmüştür.
  3. 2021-2022 Eğitim öğretim yılı içinde veya sonunda mezun olabilecek ve Atölye Eğitim dersini henüz almamış çok az sayıda öğrencinin mezun olmalarına engel teşkil ederek mağduriyet oluşturmamak için MAK 1021 Atölye Eğitimi dersinin sadece bu yılı kapsamak üzere ve sadece bu durumdaki öğrenciler için uzaktan eğitim yolu ile yapılması planlanmıştır.
  4. MAK 1021 Atölye Eğitimi Dersi 2021-2022 yaz döneminde yüz yüze Meslek liselerinin atölyelerinde yapılması planlanmakta olup bu ders için gerekli duyurular bahar dönemi sonunda yapılacaktır.
  5. Bu durumda olan öğrenciler ders kayıt aşamasında bir dilekçe ile durumlarının kontrolü için öğrenci işleri birimine başvuru yaparak dersi alabilecektir.

Başarılı ve sağlıklı bir öğretim yılı dileklerimizle.

Prof. Dr. Uğur MALAYOĞLU

Dekan Vekili