Mazeret Sınavına Başvuru Koşulları ve Dilekçe

Yayınlanma Tarihi: 11-05-2017

Fakültemizin Değerli Öğrencisi,

Akademik çalışma takvimimizde belirtildiği üzere, Fakültemizde 2016-2017 Bahar yarıyılı mazeret sınavları 22-23-24 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılacaktır. Sağlık ile ilgili mazeretleri olan öğrencilerin, alacakları sağlık raporlarında aranan özellikler aşağıda belirtilmektedir. Ayrıca, Fakültemizin öğretim ve sınav uygulama esasları 32. Maddesine göre, mazeretin varlığını kanıtlayan belgenin mazeretin sona ermesinden itibaren en geç beş iş günü içerisinde Dekanlığa sunulması gerekmektedir.
Sağlık ile ilgili mazeretleri olan öğrencilerimizin mağduriyet yaşamamaları için aşağıda belirtilen hususlara titizlikle uymaları gerekmektedir.
1) Sağlık ile ilgili mazeretlerin belgelendirilmesi kapsamında sağlık kuruluşlarından alınacak raporların aşağıda belirtilen koşulları tümüyle sağlaması gerekmektedir. AKSİ DURUMLARDA RAPORLAR İŞLEME KONULMAYACAKTIR.
a) Raporun üzerinde İMZA VE KAŞE bulunması,
b) Hastane giriş evrakı ve hastane GİRİŞ SAATİNİN rapor üzerinde belirtilmesi,
c) Özel doktordan ALINMAMIŞ olması,
d) Hafta sonu veya resmi tatil günlerinden SONRAKİ İLK MESAİ GÜNÜ OLMAK KOŞULUYLA, İzmir il sınırları dışındaki resmi sağlık kuruluşlarından alınmış olması
e) Sınavın başlama saatinden itibaren EN GEÇ 30 DAKİKA SONRASINDA alınmış olması,
2) Fakültemiz Öğretim ve Sınav Uygulama Esaslarında yapılan değişikliklere göre, BİR DERSİN YARIYIL SONU SINAVLARINA GİREMEMİŞ OLAN BİR ÖĞRENCİ İÇİN MAZERET SINAVI AÇILMAZ. AYRICA FİNAL SINAVLARINA GİREMEYEN ÖĞRENCİLERİN SINAV HAKLARI DA SAKLI TUTULMAYACAKTIR.
3) Fakültemiz Öğretim ve Sınav Uygulama Esasları 18. Madde 2. Fıkrası gereği Öğrenciler, sağlık raporlarının kapsadığı süreler içinde devamsız sayılır ve bu süre içinde hiçbir derse ve sınava giremezler. Bu süreler içinde ders veya sınavlara katılmış olan öğrencilerin, sınav sonuçları geçersiz sayılır ve bu öğrenciler açılacak olan mazeret sınav haklarından yararlanamazlar. Öğrencinin rapor süresi bitmeden derslere ve sınavlara girebilmesi için, sağlık durumunun düzeldiğini yeni bir sağlık raporu ile belgelendirmesi gerekir.

Prof.Dr. Ayşe OKUR
Dekan V.

Mazeret Sınavı Başvuru Dilekçesi için lütfen tıklayınız:

ftp://ftp.deu.edu.tr/muhendis/formlar/ogrenci_isleri/mazeret_sinavi_basvuru_dilekcesi.docx