Öğrenci Temsilciliği Başvuru Duyurusu

Yayınlanma Tarihi: 03-11-2021

ÖĞRENCİ TEMSİLCİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU

2021-2022 öğretim yılı Öğrenci Temsilciliği için aday öğrencilerde bulunması gerekli nitelikler, aday başvuruları ve propaganda faaliyetleri aşağıda belirtilmiştir. Öğrenci Temsilcisi için gerekli şartları sağlayan adayların 05 Kasım 2021 Cuma günü mesai bitimine kadar Adaylık Başvuru Formunu (https://eng.deu.edu.tr/wp-content/uploads/2021/11/ogrenci_temsilcisi_aday_basvuru_formu.pdf) doldurarak Dekanlık Evrak Kayıt Bürosuna teslim etmeleri gerekmektedir.

ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ ADAYINDA BULUNMASI GEREKEN NİTELİKLER: MADDE 11- (1) Öğrenci temsilciliklerine aday olacak öğrencilerde;

1. a) İlgili fakülte, yüksekokul, konservatuvar veya meslek yüksekokulunun en az ikinci sınıfına kayıtlı öğrenci olması,
  2. b) Siyasi parti organlarında üye veya görevli olmaması,
  3. c) Yüz kızartıcı suçlardan dolayı adli sicil kaydı bulunmaması,

ç) Uyarma cezası dışında disiplin cezası almamış olması,

1. d) Seçimin yapıldığı dönemde kayıt dondurmamış olması,
  2. e) Genel not ortalamasının 4 üzerinden 2,75 ve üstü veya 100 üzerinden 70 ve üstü olması,
  3. f) Terör örgütlerine aidiyeti veya iltisakı ya da bunlarla irtibatı olmaması, şartları aranır.

(2) Bu maddenin birinci fıkrasının (b) bendinde yer alan şart için e devlet üzerinden alınan belgenin; ( c) ve (f) bendinde yer alan şartların tespiti için adli sicil belgesinin ibrazı gerekir.

Öğrenci Temsilciliğine Aday Başvuruları Son Tarihi     : 05 Kasım 2021

Öğrenci Temsilciliği ile İlgili Propaganda Faaliyetleri   : 08-09 Kasım 2021

1. Tur : 10 Kasım 2021
  2. Tur (Gerekiyorsa yapılacaktır) : 11 Kasım 2021
  3. Tur (Gerekiyorsa yapılacaktır) : 12 Kasım 2021

Fakülte Temsilciliği Seçimi*                                              : 12 Kasım 2021

(*) Fakülte Temsilcisi, Bölüm Temsilcilerinin katılması ile 12 Kasım 2021 Cuma günü saat 13:30’da Dekanlık Binası 1. Kat 1 no.lu Seminer Salonunda yapılacak oylama ile belirlenecektir.

TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE DUYURULUR.