Öğrencilerimizin Dikkatine ( Devam Muafiyeti )

Yayınlanma Tarihi: 24-09-2022

Fakültemizin Değerli Öğrencisi,

“ Fakültemiz Öğretim ve Sınav Uygulama Esaslarının 25.maddesine göre  (1) Bir derste başarısız olan öğrenci, o dersi bu Uygulama Esaslarının 20 nci maddesinde yer alan tüm yükümlülükleri yerine getirerek tekrarlamak zorundadır. (2). Fıkrasında  (SK-12/08/2022-612/04) Devam şartını sağladığı ortak zorunlu derslerden olan Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili, Yabancı Dil, Beden Eğitimi ve Güzel Sanatlar, İş Sağlığı ve Güvenliği dersleri ile Kariyer Planlama Dersi ve Fakülte Teknik Olmayan Sosyal Seçmeli ve Teknik Seçmeli Derslerden başarısız olan bir öğrenciye, o dersin teorik kısmından ve öğretim elemanı tarafından sınıfta yapılan uygulamalardan devam muafiyeti verilir. Devamdan muafiyet verilen öğrenci o derse yeniden kaydolmak, ara sınavlarına katılmak ve bu Yönetmeliğin 20 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) ve (c) bentlerindeki şartları yeniden yerine getirmek zorundadır.” denilmektedir.”

Bu yüzden 2022-2023 öğretim yılı güz yarıyılında  kayıt yenileme duyurumuzda da belirtildiği üzere 2. Fıkrada belirtilen dersler dışında başarısız olunan ve yeniden notu yükseltmeye alınacak derslerin teorik ve uygulama saatlerinde devam zorunludur. Daha önce bu dersler alınmış ve başarılı olunmuş olsa dahi devam zorunludur ve çakışmaya girecektir.

Çakışan ders almaya web kayıt sistemimiz izin vermektedir. Bu derslerin  alınması durumunda çakışan ders/dersler Dekanlık kararıyla silinecektir. Öğrencilerimizin Fakültemizin uygulama esaslarına uyarak uygun bir şekilde ders kaydını yapması gerekmektedir.

Bilgilerinizi önemle rica ederim.”

Prof.Dr. Turgay ONARGAN

Dekan