Sevgili Öğrenciler

Yayınlanma Tarihi: 11-04-2023

Sevgili Öğrenciler,

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi ülkemizi derin acılara boğmuştur. Olağanüstü zorluklarla karşılaştığımız bu dönemde üniversitelere düşen görev yaraları sarmak için bilim ve eğitim yoluyla hızla çaba göstermektir. Acımız büyüktür. Yakınlarını kaybedenlere baş sağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Üniversitemiz Rektörlüğü tüm bileşenleri ile felaketten etkilenen bölgeye elinden geldiğince bilimsel, teknik ve diğer alanlarda her türlü desteği vermektedir.

Yükseköğretim Kurumu ve Üniversite Senatomuzca alınan kararlar doğrultusunda 2022-2023 öğretim yılı Bahar Yarıyılı derslerinin ilk aylarında uzaktan eğitim yoluyla öğrencilerimize eğitim olanağı sunulmuştur. İzleyen kararlar doğrultusunda halen Üniversitemizde HİBRİT eğitim sistemi ile eğitim-öğretim faaliyetleri sürdürülmektedir.

Sevgili öğrenciler, tüm zor koşullara rağmen yürütülmeye çalışılan mühendislik eğitiminde gelinen noktada yüz yüze ve/veya eş zamanlı çevrim içi uzaktan derslere katılım yüzdesinin oldukça düşük seviyelerde olması, başta öğretim üyelerimiz ve elemanlarımız olmak üzere bizleri derinden üzmekte ve kaygılandırmaktadır. Hibrit eğitim kapsamında çevrim içi olarak sürdürülen derslerin öğrencilerimizin yüz yüze veya çevrimiçi olarak eş zamanlı katılımlarıyla interaktif bir şekilde yapılmasının eğitim kalitesinin arttırılması ve öğrenim hedeflerine ulaşılması açısından son derece yararlı olacağını düşünmekteyiz.

Tüm öğrencilerimizin bundan sonraki süreçlerde eğitim-öğretim faaliyetlerine uzaktan veya çevrim içi katılacaklarını ümit ediyor, hepinize başarılar diliyorum.

Prof. Dr. Turgay ONARGAN

Mühendislik Fakültesi Dekanı