Toplum Merkezlerinde Nitelikli Gönüllülük Projesi Hk.

Yayınlanma Tarihi: 13-10-2022

Fakültemizin Değerli Öğrencisi,

DEÜ Basın Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından Fakültemize aşağıdaki duyuru gönderilmiştir.

Prof.Dr. Turgay ONARGAN

Dekan

————————————————

Türk Kızılay faaliyetlerine başladığı ilk günden itibaren, hareketimizin en temel hedefi olan insan ıstırabının dindirilmesi için her alanda gönüllülerinden destek almaktadır. Bununla birlikte; ülkemizde gönüllülük kültürünün gelişmesine büyük önem vermekte olup, “Kızılay 2021-2030 Stratejik Plan” kapsamında sürdürülebilir ve nitelikli gönüllü artışı üzerine çalışmalar gerçekleştirmektedir.

Bu dönem 2.si düzenlenen “Toplum Merkezlerinde Nitelikli Gönüllülük Projesi” üniversite öğrencilerine uluslararası alanda gönüllülük tecrübesi katma, yabancı dil yeterliliklerini geliştirme ve profesyonel iş hayatına geçmeden önce sivil toplum alanında tecrübe kazandırma amacıyla kurgulanmıştır.

Bu kapsamda Toplum Merkezlerinde Nitelikli Gönüllülük Projesine üniversite öğrencilerinin katılım sağlaması ülkemizde gönüllülük kültürünün yaygınlaştırılmasına katkı sağlayacağı gibi öğrencilerin bireysel kariyerlerine de ayrıca katkı sağlayacaktır. Projeye başvurular dijital gönüllülük platformumuz gonulluol.org üzerinden veya https://www.kizilay.org.tr/Haber/KurumsalHaberDetay/7068  bağlantısındaki  başvuru karekodu ile yapılmaktadır.

TÜRKİYE KIZILAY DERNEĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ